joi, mai 01, 2008

Noaptea Walpurghiei - 1 Mai

Valborg pe 30 aprilie, - sarbatoreste binevenirea primaverii , are loc in locuri publice, unde se face un foc mare in jurul careia un cor canta cantece cu tema de primavara. Focuri sunt organizate si de fiecare comuna in parcuri si locuri amenajate si supravegheate de pompieri.
1 Mai
1 mai este ziua muncitorilor. Este de fapt una din sarbatorile nereligioase. Kongresul international al muncitorilor a decis in 1889 ca 1 mai sa fie ziua muncitorilor in toata lumea, o zi pentru defilari facute de diferite partide din Suedia. Cu aceasta ocazie se canta Internationala. In orasele universitare studentii canta in cor cantece de primavara si acestea se transmit si la TV. Studentii canta pentru a bineveni primavara.

Cu ocazia de 1 mai se vinde de copii de la scoli, asociatii cluburi, incepand din 1907, o floare artificiala mica "Förstamajblomman" care in fiecare an are alta culoare. Floarea este prinsa pe un ac care se poate pune ca o brosa la haine. Castigurile din vanzare se doneaza la imbunatatirea conditiilor pentru copii, preventie, alinare si combatere a bolilor si handicapuri.

0 comentarii:

Daya Earth Blogger Template