sâmbătă, iunie 28, 2008

Invatamint pentru adulti

Vuxenutbildning - invatamintul pentru adulti - Harta
Se imparte in invatamint de baza, la nivel de liceu, pentru imigranti. Unele cursuri se fac incadrul Komvux (invatamint scolar (comunal) pentru adulti), dar si alte scoli ofera cursuri pentru adulti.

La Komvux se poate invata in afara de suedeza si alte subiecte care eventual trebuie completate, istorie, matematica, chimie, fizica, etc. Cursurile sunt la diferite nivele, de baza si de liceu.

Toate comunele au scolile lor de Komvux, cursurile de baza sa iau daca vrei sa inveti mai departe la liceu iar cursurile la nivel de liceu se iau daca trebuie completari pentru a se putea inscrie la facultate/universitate.
Informatii invatamint adulti si pagina de cautare cursuri dupa comuna sau orientare(bransa)

Conditii de admitere la diferite forme de invatamint: Admitere

Alte forme de invatamint pentru adulti:
Folkhögskolan - Universitate populara - care in ciuda numelui nu este chiar universitate, ci un sistem de invataminat care ofera cunostinte de baza in vederea continuarii studiilor. Multe dintre ele au internate unde se poate locui daca scola nu este in orasul unde stai. Cursurile sunt fara examene si se ofera cursuri la nivel de baza, speciale (si unele meserii) sau alte cursuri in diferite subiecte. O pagina cu Intrebari si raspunsuri despre Folkhögskolan.

Studieförbund - Organizatie cultural educativa pentru adulti, de obicei cursurile sunt cu plata

Kvalificerad yrkesutbildning - KY - invatamant calificat de meserie.
Este o forma de invatamant care este undeva intre liceu si facultate, unele au si puncte de facultate. Ofertele de cursuri sunt in functie de ce se cere pe piata muncii si 2/3 din studii este practica in domeniul ales.

0 comentarii:

Daya Earth Blogger Template