Nimic nou sub soare... dar am avut o pofta de Amandina astazi ca as fii facut orice pentru una. Dar aici nu sunt asa ca raman cu...pofta. Stiu ca se poate face acasa dar nu e acelasi lucru.
Ma gandeam cu ocazia asta ca nu este nici un magazin cu produse romanesti sau vreo cofetarie sau ceva aici, in sudul Suediei, hmmm...cineva interesat?
Sunt tot felul de magazine cu produse de la mai toate natiile si totusi chiar daca romanii sau inmultit chiar asa pe aici inca nici unul romanesc, sau poate ca nu stiu eu.
Astazi ma uit la House...doctorul meu preferat...
Sunt tot felul de magazine cu produse de la mai toate natiile si totusi chiar daca romanii sau inmultit chiar asa pe aici inca nici unul romanesc, sau poate ca nu stiu eu.
Astazi ma uit la House...doctorul meu preferat...
7 comentarii:
na, acum mi-a venit si mie pofta, mai ales ca ai pus si poza. :) Poate deschidem un restaurant cu specific romanesc :)
Da, m-am gandit si eu dar cred ca resturant e cam mult dar poate un livsmedel cu produse romanesti si cu o mica cofetarie, ja, poate(acuma chiar serios), poate gasesc vreun interesat in asa ceva
da aici unde stau eu, in Sölvesborg a avut un roman un livs, dar nu stiu daca avea produse romanesti ca acum de cand sunt eu aici e al unui arab. oricum nu e asa usor nici cu livs ca nu stiu cum faci sa aduci produsele aici... o sa coste cam mult... dar e o idee oricum.
Anda, vin pe 24 iunie in Suedia si-ti aduc eu o amandina!Amandina se livreaza in Stocholm :O) vrei?
Multumesc anonim, as vrea-o cu placere dar locuiesc in Malmö
:O( pacat... iti dau reteta:
Timp de preparare:2 h (complexitate medie)
Ingrediente:
Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt
Crema cacao: 250 gr zahar, 350 gr margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie
Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)
Sirop: 250 ml apa, 100 gr zahar, lamaie rasa, esenta de rom
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.
Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat.
Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.
<< varianta de glazura>>
Glazura: 200 g ciocolată de menaj, 75 ml frişcă lichidă.
Se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se pune pe foc într-o crăticioară, împreună cu frişca lichidă. Se amestecă până se topeşte ciocolata şi se va obţine o glazură de consistenţă medie.
Se glazurează suprafaţa amandinelor lăsând să picure şi pe marginile lor. Se şpriţează câte un moţ de cremă şi se dă la rece. Se poate servi după 20 de minute.
:O) - recunosc, motu' de crema e cel mai fain si usor de facut!
- ma numesc Adela
Multumesc frumos, apreciez mult gestul!!! si promit sa o fac!
Trimiteți un comentariu