miercuri, iulie 16, 2008

Pyttipanna

Conform retetei mai vechi se foloseau resturile de carne de la mancarea de duminica. Pyttipanna se poate face cu allt de la carne fiarta sau fripta, pui, carnat, carne macinata, sunca. Se poate face si varianta vegetariana sau folosi praz in loc de ceapa. In pyttipanna se poate pune sos alb si adauga mustar dijon (frantuzesc), bulion sau soia.

Ingrediente – 4 portii
8-10 cartofi
2 cepe galbene
5 dl carne fiarta sau fripta(sau ce carne se foloseste) taiata in cuburi mici.
Unt sau ulei de gatit
Sare
Piper alb

Mod de preparare
Curata si taie cartofii in cubulete mici
Spala cartofii si lasa sa se scurga in strecuratoare
Taie ceapa si carnea in cubulete ca si cartofii
Frige cartofii in ulei circa 10-15 min
Pune cartofii pe o farfurie
Prajeste ceapa si adauga apoi cartofii si carnea
Adauga sare si pipper dupa gust

Serveste cu garnitura
ochi de ou prajit si muratura din sfecla de rosii sau castraveti murati

0 comentarii:

Daya Earth Blogger Template