Conform retetei mai vechi se foloseau resturile de carne de la mancarea de duminica. Pyttipanna se poate face cu allt de la carne fiarta sau fripta, pui, carnat, carne macinata, sunca. Se poate face si varianta vegetariana sau folosi praz in loc de ceapa. In pyttipanna se poate pune sos alb si adauga mustar dijon (frantuzesc), bulion sau soia.
Ingrediente – 4 portii
8-10 cartofi
2 cepe galbene
5 dl carne fiarta sau fripta(sau ce carne se foloseste) taiata in cuburi mici.
Unt sau ulei de gatit
Sare
Piper alb
Mod de preparare
Curata si taie cartofii in cubulete mici
Spala cartofii si lasa sa se scurga in strecuratoare
Taie ceapa si carnea in cubulete ca si cartofii
Frige cartofii in ulei circa 10-15 min
Pune cartofii pe o farfurie
Prajeste ceapa si adauga apoi cartofii si carnea
Adauga sare si pipper dupa gust
Serveste cu garnitura
ochi de ou prajit si muratura din sfecla de rosii sau castraveti murati
Categorii
- Anda´s corner (6)
- Cotidiane (1)
- Echivalare merite (1)
- Gastronomie (4)
- Informatii generale - Suedia (1)
- Limba suedeza (4)
- Locuinta (2)
- Munca (3)
- Nou in Suedia (1)
- Piata imobiliara (3)
- Propria afacere (1)
- Servicii utile (5)
- Studii (5)
- Traditii suedeze (4)
- Turism (1)
Forumuri
Bloguri
Linkuri diverse
Arhiva
Despre mine
Feeds
miercuri, iulie 16, 2008
Pyttipanna
Publicat de ella la 19:49
Etichete: Gastronomie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu