sâmbătă, august 23, 2008

Köttfärslimpa

Carne tocata, facuta in forma de paine si la cuptor.

Ingrediente – 4 portii


400 g carne tocata (slaba)
1 ceapa galbena
3/4 dl pesmet
2 dl lapte
1 ou
2 ml piper negru
ca 1,5-2 ml sare
ca 25 gr margarina de prajit
(eu am folosit ulei)

Mod de preparare
Curata si rade ceapa.
Pune pesmetul intr-un castron si toarna laptele. Lasa sa se umfle ca 10 min.
Amesteca tocatura de carne cu sarea si adauga apoi piperul, ceapa, amestecatura de pesmet si oul.
Amesteca totul bine pana se omogenizeaza dar nu prea mult finndca atunci tocatura poate deveni uscata.
Unge o forma de cuptor (lunguiata de jena folosesc eu) cu margini mai inalte.
Formeaza carnea ca o paine mai lunguiata direct in forma si pune putina margarina deasupra.
Se coace in mijlocul cuptorului la 175 grade ca 45-60 minute.
Lasa apoi totul sa se raceasca inainte de a o taia felii.

Daca vrei sa servesti cu sos (maro):
Ingrediente
Zeama de la carnea gata facuta
2 linguri faina
2 dl lapte
2 linguri soia
ev. sare
Bate putin cu telul faina cu putina zeama de la carne.
Adauga restul de zeama si laptele.
Adauga soia.
Degusteaza si adauga sare dupa gust.
Lasa sa fiarba tare odata si apoi la foc mic cateva minute.

SE SERVESTE CU:
cartofi fierti
legume fierte (ex. cartofi, mazare (noua, de zahar))
merisor pregatit crud si amestecat

Merisor crud: Rårörda lingon
1 litru merisor (merge si congelat)
3½ dl socker
Amesteca merisorul cu zahar.
Amesteca pana zaharul s-a dizolvat.

0 comentarii:

Daya Earth Blogger Template