miercuri, august 27, 2008

Smörgåstårta

Tort sandvici, un sandvici facut in straturi cu tot felul de umpluturi.

Acesta este unul cu sunca si hrean.

Painea:
4 felii paine alba dreptunghiulara
(sa nu fie chiar proaspata, se moaie prea mult atunci)
2 felii kavring taiata de-a lungul
(paine de secara dulce)

Umplutura 1
200g sunca afumata
3 felii ananas
100 ml maioneza (light)
200 ml kesella
50 gr patrunjel taiat marunt
3-4 linguri mustar
ca 5 ml condiment de salata

Taie marunt sunca si ananans
Amesteca maioneza, kesella si patrunjel
Amesteca totul si degusteaza cu mustar si condimente de salata

Umplutura 2
150 g pateu de ficat (care se unge pe paine)
3 linguri smantana
5 linguri gurkmix (amestecatura din mai multe feluri de castraveti murati cu condimente)
putina sare si piper

Amesteca pateul cu smantana
Adauga gurkmix
Sare si piper dupa gust

Ornare
6 felii sunca
50-75 gr margarina
hrean ras
sare, piper
ca 200 gr pateu care se poate taia felii (un fel de pateu mai tare la consistenta)
gelé
ca 2 felii ananas
frunze de salata

Mod de preparare
Taie coaja de la paine
Pune doua felii una langa alta
Intinde aproape jumatate din umplutura 1
Pune doua felii din kavring in directia cealalta
Taie ce iese inafara si pune in mijloc
Intinde umplutura 2
Pune inca doua felii de paine alba
Apasa usor sa se aseze
Intinde restul de Umplutura 1 deasupra si pe margini

Pentru ornare:
Role de sunca
Pune 6 felii de sunca aproape una de alta pe folie de plastic
Pune in margarina sare, pipper, hrean ras
Unge margarina pe feliile de sunca si fa o rola stransa tare
Pune rola in frigider
Taie felii din rola
Pateu taie felii
Patratele de gelé
Gelé se poate face din bulion de carne (tare) si socoteste 1 foaie de gelatina/100 ml bulion

0 comentarii:

Daya Earth Blogger Template